Премијера „Дон Жуана” и гостовање представе „Што на поду спаваш”

Дан Народног позоришта „Стерија”, премијера „Дон Жуана”, гостовање представе „Што на поду спаваш” у режији Кокана Младеновића

Гости емисије су редитељи Андреја Цветановски и Кокан Младеновић, као и глумац Милош Ђуровић

Народно позориште „Стерија” прославило је 78. рођендан премијером представе „Дон Жуан” Жана Баптиста Поклена Молијера, у режији Андреја Цветановског. Први пут je у позоришту укључена нова, најсавременија опрема за светло и тон коју је, захваљујући Покрајинском секретаријату за културу, вршачко позориште добило. На сцену вршачког позоришта „Дон Жуан” долази у тумачењу македонског редитеља Андреја Цветановског, а улога Дон Жуана поверена је младом глумцу Милошу Ђуровићу. Они су и гости овонедељних Маски.

Представа „Што на поду спаваш”, рађена по мотивима истоименог романа Дарка Цвијетића, у режији и адаптацији Кокана Младеновића, гостовала је на Сцени „Раша Плаовић” Народног позоришта у Београду. Представа је настала у копродукцији Српског народног позоришта, Драмског казалишта Гавела, Народног позоришта Сарајево и Фестивала МЕСС Сарајево. После дужег времена, за Маске говори редитељ Кокан Младеновић.

Емисију припрема и води Соња Тодоровић Шегрт.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво