У знаку позоришта

Николина Радуловић и Јованка Ластић

Данашње издање Бескрајног плавог круга посвећено је драми. 

На Други програм долази нам илустраторка Николина Радуловић Велић, добитница Гран прија Златног пера Београда, међународног бијенала илустрације. Наша гошћа пре два дана отворила је изложбу „Живот је позорница" у Институту Сервантес где се представила Београдској публици позоришним плакатима како за драмске комаде, тако за фестивале. Николина ће нас боље упознати са севером Шпаније, конкретније региом Kантабрија и Сантандером, градом у којем живи и ствара.

У другом делу Бескрајног плавог круга смо у комшилуку, наиме у Будимпешти биће организован финални позоришни такмичарски програм у оквиру манифестације „Фест и мир". Реч је о првом фестивалу драмских секција српских гимназија из матице и региона, а чији су иницијатори Земунска гимназија и гимназија Никола Тесла из Будимпеште. Програм који су спремили млади глумци и глумице из матице и региона представиће директорка српског образовног центра Јованка Ластић. Биће то прилика да сазнамо више о овој образовној институцији, са којим циљем ради и на који начин функционише.

Аутор емисије Милан Стокановић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво