Читај ми!

Ненад Василић

Џез контрабасиста и композитор

 

„Ненад Василић (1975) више од две деценије живи у Аустрији, компонује, аранжира и свира контрабас и бас. Он ствара музику која је производ његовог свирачког умећа и образовања стеченог на Џез академији у Грацу и склоности ка музици Балкана. Рођени Нишлија, јужњачког темперамента, Василић се није либио да у раној младости наступа и у нишким кафанама, са локалним народним оркестрима.

У Србији ретко наступа, али је са својим пројектима веома активан у Европи, пре свега у Аустрији. Попут свог инструмента, који је најчешће у функцији пратећег звука, ни прегласан, ни доминантан, а опет присутан и приметан, такав је и Василић, нити превише експониран, нити претерано познат, а опет један од најангажованијих и најоригиналнијих аустријских контрабасиста. Он са много труда, вештине и љубави успева да свој инструмент учини слушљивим и примамљивим, било да пише музику за бенд или за солистичке пројекте."

(текст је преузет са Интернет сајта WMAS)

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво