Читај ми!

„Индиго кристал” и Настасја Кински

Дебитантско остварење редитеља и сценаристе Луке Михаиловића, филм „Индиго кристал” премијерно ће бити приказан 7. марта у Београду.

Тема филма крије се и у самом наслову. Сазнаћемо ко су представници генерација „индиго" и „кристал", како изгледа свет у коме живе и да ли је могуће у мору странпутица пронаћи прави пут. Наиме, прича је смештена у четири дана и прати Вука, тридесетогодишњег повратника из затвора који, прогоњен самоубиством најбољег друга, покушава да спасе његовог млађег брата на вече годишњице самоубиства. Поучен искуством, Вук почиње свој пут асимилације у друштво успутно покушавајући да сазна због чега је пуштен две године раније...

Врло важан чинилац и јунак у овом филму је и Шабац, град из кога долази редитељ и део екипе. У глумачкој екипи су Нина Јанковић, Денис Мурић, Павле Менсур, Милош Петровић Тројпец, Горица Поповић, Милан Чучиловић, а главну улогу игра Миодраг Радоњић.

Као продуценти цео пројекат су подржали Миодраг Радоњић и Милош Аврамовић, односно продуцентске куће „Arhangel studios", „Режим", као и РТС. Данас ћемо у Филморами чути сценаристу и редитеља Луку Михаиловића и глумца Дениса Мурића.

За нама је 51. Међународни филмски фестивал ФЕСТ, у оквиру ког је немачкој глумици Настасји Кински уручен Златни печат Југословенске кинотеке за изузетан допринос филмској уметности. Награду је добила уочи пројекције филма „Теса" Романа Поланског. У данашњој емисији чућемо и Настасју Кински.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво