Читај ми!

Снег и климатске промене

Након неколико снежних дана у Београду, изнова су актуелне дискусије о томе да ли су се промениле количине снега које падну током зиме, а учестали су и разговори о томе да су зиме све краће и све топлије.

 

У данашњој емисији ћемо управо о томе разговарати са др Владимиром Ђурђевићем, климатологом, ванредним професором Физичког факултета у Београду.

Сазнаћемо на шта указују статистичке анализе података и да ли су се количине снега које падну у Београду, Србији, али и другим деловима света заиста промениле услед климатских промена. Разговараћемо и о томе како се формирају снежне пахуље, како настају снежне олује, али и како долази до појаве лавина. Сазнаћемо и шта је то „влажан", а шта „сув" снег, као и да ли снег може бити загађен.

Разговараћемо и о глобалним последицама климатских промена, као и о екстремним временским догађајима који постају све учесталији.

Аутор емисије: Томица Мишљеновић 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво