Читај ми!

Срби у Темишвару

Гости емисијe су: Огњен Крстић, Славомир Гвозденовић, Саша Јашин, Јавор Радовановић и Марко Аџић

Трагови Срба у Румунији постоје вековима, а толико траје и њихов утицај и учешће у свим важним културно-историјским процесима нашег народа. Без културе Срба са ових простора, њена целина у свим сегментима била би незамислива ‒ образовном, научном, књижевном, архитектонском. Један од највећих градова у којем живе Срби је Темишвар, а њихових трагова у централном градском језгру има много; српска заједница је све мања, али ипак још увек бројна, добра организована и у чврстој вези са матицом.

О положају Срба данас, њиховом животу, навикама и погледима на односе двеју земаља за Бескрајни плави круг говоре: Огњен Крстић, председник Савезе Срба у Темишвару и посланик у румунском парламенту, Славомир Гвозденовић, оснивач, почасни председник Савеза Срба и песник, Саша Јашин, свештеник и уредник издавачке делатности овог удружења, Јавор Радовановић, власник чувеног хотела „Лојд" у центру Темишвара и Марко Аџић, глумац који ће нам и кроз речи великог Милоша Црњанског пренети доживљај Темишвара кроз историју и културу.

Емисију припрема и води: Јована Милованчевић

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво