Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Јутарње заједничарење - Млади изгубљени у свету аватара

Ово је ера губитка смисла, где деца не знају шта значи бити дете, а родитељи су се изгубили у својој улози родитељства. Када све заједно спојите, добијете екстремно велику проблематику - каже Стефан Менковић, психолог и члан тима Саветовалишта за младе у земунском Дому здравља.

Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње" у Београду постао је први у Европи по броју изведених тави процедура у једном дану. Шта је тави процедура, колики је то помак у досадашњој хируршкој пракси, колико помаже људима и колико се, уз ову процедуру, смањују листе чекања, питања су за др Дарка Бољевића, интервентног кардиолога и коордиантора тави процедура.

Хлеб је намирница без које наш народ не седа за сто, која нас прати у свим фазама живота - од рођења до смрти. Каквим су се хлебом хранили наши стари, а какав ми данас једемо и шта може да буде замена за бели хлеб, објашњава професор др Весна Димитријевић Срећковић.

Благовести су велики и радосни празник. Арханђел Гаврило саопштио је Девици Марији: „Радуј се, благодатна! Господ је са тобом! Родићеш сина Божијег!" Према Новом завету, ово је почетак спасења људи и обнављања твари. Ове године Благовести падају 7. априла, српски народ у тај дан слави велики празник, може се чути да на овај дан чак ни птице не савијају гнездо. О Благовестима и Светом арханђелу Гаврилу чућемо сказање професора др Србољуба Убипариповића у рубрици Хришћанска теолошка писменост.

Историја Србије у периоду од Турског устава из 1838. до доношења Намесничког устава из 1869. године, тема је рубрике Српска уставна историја - говори професор др Зоран Мирковић, декан Правног факултета Универзитета у Београду.

Број телефона нашег студија је 011-3229-653, а имејл адреса novidan@rts.rs

Музику бира Јелена Веселиновић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

 

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи