Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Ах, та младост – увек подједнако сложена и подједнако узбудљива

Колико центри културе као што су Дом омладине Београда и Културни центар Београда својим програмима утичу на формирање уметничког укуса младих и утемељују нашу културну сцену, говоре Милица Шеварлић, менаџерка за односе са јавношћу и заменица одговорног уредника програма Дома омладине Београда и Ратко Ракин, ПР менаџер Културног центра Београда.

О томе који су најчешћи проблеми адолесцената и како их решити, говоре Миљана Ћоровић, психолог и Марина Бенчина, главна сестра Саветовалишта за младе земунског Дома здравља.

Шта је суштина људскога живота и какву поуку нам даје Христ боравећи 40 дана у пустињи, говори професор др Србољуб Убипариповић, професор на Катедри за литургику Православног богословског факултета у Београду и свештеник цркава Света Петка и Ружица на Калемегдану.

Након вишемесечних преговора српске депутације са Портом, уз учешће великих сила, пре свега Русије, у децембру 1838. године донет је тзв. Турски устав. Име дугује чињеници да га је султан издао као хатишериф за своју провинцију Србију. Професор др Зоран Мирковић, шеф Катедре за историју српског права и декан Правног факултета у Београду, подсећа нас на прве законе и законске одредбе који су утврдили самосталну државу Србију с почетка 19. века, у рубрици Српски национални идентитет.

У Народном музеју Зрењанин, у оквиру пројекта Стаклена витрина месеца, у току је поставка посвећена Мурано стаклу. Зашто за венецијанске мајсторе у Мурану кажу да су најбољи у изради стаклених предмета и шта је особено за технику милефјори - хиљаду цветова, и чему нас још учи поменута изложба, сазнајемо од Сање Врзић, вишег кустоса у Народном музеју Зрењанин.

Друге редовне рубрике и сервисне информације.

Избор музике Јелена Веселиновић, емисију припрема и води Драгана Вељковић

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи