Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Јутарње заједничарење

О историји поста и његовом утемељењу у Светом писму - сведочи професор др Србољуб Убипариповић, свештеник у црквама Света Петка и Ружица у Београду.

Како посна храна делује на наш организам и зашто је тај начин исхране, уколико га поштујемо, важан чинилац за наше добро здравље, говори професор др Весна Димитријевић Срећковић, специјалиста интерне медицине и супспецијалиста из ендокрине, између осталог и ауторка књиге Пост пут у живот - Хришћански пост као метод превенције и лечења дијабетеса, атеросклерозе и рака.

Неизоставна места која би требало посетити уколико вас пут нанесе у Истанбул - разгледницу из Истанбула доноси нам Горан Лучић, уредник портала Слободна Херцеговина и туристички водич.

Утицај Русије на стицање аутономности и формирање државе Србије у 19. веку, у рубрици Српски национални идентитет, говори професор др Зоран Мирковић, шеф Катедре за историју српског права и декан Правног факултета Универзиотета у Београду.

Представљен први број Српско индијског билтена - о чему пише и зашто је значајан.

Вибову награду ове године добио млади сатиричар Јован Зафировић. Колико и како Вибова награда подстиче младе ствараоце да пишу говоре, добитник Јован Зафировић и председник жирија Витомир Теофиловић.

Друге редовне рубрике, сервисне информације.

Број телефона нашег Студија је 011-3229-653 а имејл адреса novidan@rts.rs

Избор музике Јелена Веселиновић, емисију припрема и води Драгана Вељковић

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи