Читај ми!

Ивона Шари

Вокална уметница

 

Ивона Шари (1992) је у родном Новом Саду завршила најпре Основну музичку школу „Јосип Славенски" (стичући многобројне награде на републичким такмичењима у области виолине, солфеђа и теорије музике), потом Средњу музичку школу „Исидор Бајић" (Одсек за музичку теорију), као и основне студије на Академији уметности (Одсек за музичку педагогију).

Као студент овог одсека активно је учествовала на радионицама за солфеђо и рад са хором. Паралелно, завршава основно и средње музичко образовање на Одсеку за соло певање, у класи Сенке Недељковић, где се још као ученик средње школе истиче наградама на многобројним међународним и републичким такмичењима, концертима класе, оперским пројектима у организацији музичке школе и наступима са Камерним оперским друштвом (као део хора и солиста мањих улога). Током средњошколског образовања била је стипендиста Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланија Бугариновић и ћерка Мирјана Калиновић Калин" и стекла је статус сталног члана новосадског Црквеног хора „Свети Стефан Дечански" и Вокалног студија „Орфелин".

Године 2015. уписује основне студије на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, на Катедри за соло певање, у класи Дуње Симић. За четири године основних студија истиче се на такмичењима из области соло певања и камерне музике, као и на многобројним наступима поводом јубилеја факултета, концертима класе Катедре за соло певање, Катедре за камерну музику, манифестацији „Дани Владе С. Милошевића" , соло наступима, наступима камерних ансамбала и оперског студија, у чијем је склопу извела и делове Моцартових опера „Чаробна фрула" и „Фигарова женидба".

На четвртој години проглашена је за најбољег студента инструменталног смера за остварене изузетне резултате током студија, а добија и статус демонстратора на Катедри за соло пјевање. Тренутно је апсолвент на мастер студијама на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, на Катедри за соло певање, у класи Дуње Симић, и има тренутни ангажман као професор соло певања у Средњој музичкој школи „Константин Бабић" у Прњавору.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару