недеља, 02. јан 2022, 13:00
Хамон, хамон
„Jamon Iberico” има интензивно слаткаст укус, са примесама цветне и орашасте ароме и масноћом тако меком да се топи чим се принесе устима.
Да би се досегла та гастрономска чаролија, потребно је најмање пет година брижљиво вођеног процеса: од узгајања и неговања посебних сорти свиња, преко обраде меса, сушења у специфичним климатским условима, све до виртуозних начина сечења.
Данашњи Пут свиле води у тајни свет најбоље шпанске пршуте, уз музику из руралних области Шпаније: Ла Манче, Галиције, Андалузије, Вера, села у близини Тарифе, Гвадалахаре, Сеговије, Мурсије, Оливенсе.
Аутор емисије је Ивана Комадина.
Коментари