Читај ми!

Хамон, хамон

„Jamon Iberico” има интензивно слаткаст укус, са примесама цветне и орашасте ароме и масноћом тако меком да се топи чим се принесе устима.

 

Да би се досегла та гастрономска чаролија, потребно је најмање пет година брижљиво вођеног процеса: од узгајања и неговања посебних сорти свиња, преко обраде меса, сушења у специфичним климатским условима, све до виртуозних начина сечења.
Данашњи Пут свиле води у тајни свет најбоље шпанске пршуте, уз музику из руралних области Шпаније: Ла Манче, Галиције, Андалузије, Вера, села у близини Тарифе, Гвадалахаре, Сеговије, Мурсије, Оливенсе.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње