Читај ми!

Гени и храна

Шта је то што утиче на формирање нашег укуса према некој храни?

Да ли су то гени или културолошке навике? Мада многи верују да је окружење у којем живимо то које обликује наше наклоности, италијански генетичар Паоло Гаспарини убеђен је да су за то одговорни гени. Да би обезбедио доказе за своју хипотезу, Гаспарини је 2007. године покренуо пројекат „Марко Поло", у оквиру којег у земљама дуж традиционалног Пута свиле врши специфично циљана испитивања локалних становника - њихове ДНК и склоности спрам одређених укуса.

Овом истраживању посветили смо данашњи Пут свиле. Звучну пратњу Гаспаринијевој експедицији пружиће уметници који негују традиционалну музику земаља Централне Азије - Азербејџана, Јерменије, Туркменистана, Узбекистана, Казахстана, Киргистана...

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом