Читај ми!

Сећање и... буђава хартија

Бранко Вучићевић

Како с(а)купити на једном месту оно што је писао, записивао, коментарисао, додавао, исправљао, преводио, цртуцкао, измаштавао Бранко Вучићевић (1934-2016), кад је његова изрека била: Што ми не остане у сећању, не треба ми ни на буђавој хартији. Од 2016. не можемо више да проверавамо шта му је остало у сећању, а према буђавој хартији он се односио сасвим немарно: углавном је испоклањао све што има вредност архивског документа... Па се идеја Мирољуба Стојановића о објављивању целокупних дела Бранка Вучићевића чинила најпре утопистичком, а потом - када се са разних страна сабрало све оно што би ту спадало - показало се да ни седам томова неће бити довољно.

И кренуло је... Засад су објављена прва два тома: Критике и Сценарија. Сасвим вучићевићевски, на корицама нема Бранковог имена - налазимо га тек скривеног на рикни.

Издавач овог капиталног пројекта је Филмски центар Србије, а уредници су: Мирољуб Стојановић, Јован Чекић, Слободан Шијан, Марија Драгојловић и Борут Вилд.

У Граду, уз архивске снимке, Марија Драгојловић, Мирољуб Стојановић и Борут Вилд говоре о Бранку Вучићевићу и његовим целокупним делима.

Аутори емисије су Снежана Ристић и Радоња Лепосавић.

 

Град Град

Autor:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара