Из века у век - 96 година Радио Београда

Директан пренос свечаности из Камене сале

На свечаности која је одржана у Каменој сали Радио Београда уручене су годишње награде „Златни микрофон" заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, као и студентске награде „Неда Деполо", које програм културе и уметности Радио Београд 2 већ 15 година додељује за креативни допринос радио-изразу.  

Директор Радио Београда Милан Недић је подсетио да је током протеклих деценија Радио Београд израстао у изузетно значајну медијску кућу која испуњава своју улогу у оквиру Јавне медијске установе РТС -промовише знање, науку, образовање, информисање, солидарност, хуманост, негује говорну и културу дијалога, залаже се за пристојност, васпитан разговор и понашање, има посебне емисије за децу, дијаспору, националне мањине и особе са посебним потребама.

Присутнима се затим обратио Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Радио Београда 2, који је уручио награде „Неда Деполо" добитницама и истакао да су годишњице добра прилика да размишљамо о будућности. „Од неколико награда које Радио Београд 2 организује, две су нам посебно драге, јер промовишу стваралаштво младих. Једна је Неда Деполо јер је то награда коју додељујемо студентима, за креативни допринос радио изразу, а друга је Тимочка лира за најбољег младог песника у Србији. Недавно смо, управо као резултат те награде, објавили књигу „Неколико огромних топлина" младе песникиње Саре Станојевић, која је прошле године награђена Тимочком лиром на Фестивалу културе младих у Књажевцу, рекао је Радоман Кањевац, честитајући добитницама награде „Неда Деполо" и захваливши члановима жирија који су предано радили, као и дугогодишњим спонзорима награде - породици Неде Деполо и предузећу „Компани ДигиТВ".

Годишња признања „Златни микрофон" директор Радио Београда Милан Недић уручио је Снежани Бићанин (Радио Београд 2), Мирјани Блажић (Радио Београд 1), Слободану Крстићу (Техника Радио Београда) и Зорану Марковићу (Фонотека Радио Београда). У име награђених, захвалила се Мирјана Блажић, помоћник главног и одговорног уредника Радио Београда 1 за Забавни и Ноћни програм и ауторка сада већ култне емисије „Српски на српском".

Посебно признање „Златни микрофон" уручено је Биљани Крстић, музичкој уметници и дугогодишњој уредници у Музичкој редакцији Првог програма Радио Београда, која је на свечаности наступила заједно са својом Бистрик радионицом.

Прва награда „Неда Деполо" за креативни допринос радио-изразу ове године уручена је Милани Милошевић, студенткињи докторских студија Факултета музичке уметности у Београду, за композицију „Као облацима". Награђеној ауторки је на свечаности уручено признање - Повеља Радио Београда 2, а новчани део награде подразумева 1.000 евра из Фонда „Неда Деполо". Другу награду добила је Анђела Милић, а трећу Николетa Радуловић, такође студенткиње ФМУ, и њима, уз повеље Радио Београда 2 следује и квалитетан дигитални снимач звука, дар предузећа „Компани ДигиТВ".

У програму је наступио и Гудачки квартет Симфонијског оркестра РТС

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару