Драмско и музичко у делу Лазе Костића

Гошћа Ризнице: др Ана М. Зечевић, теоретичар музике

"Рукопис др Ане Зечевић под насловом Драмско и музичко у делу Лазе Костића је рад изузетне вредности који говори и о аутору који приступа интердисциплинарно, по први пут, делу Лазе Костића. У овом раду је на једном месту сакупљено, научно обрађено, и систематизовано све оно што је у делу Лазе Костића представљало подстицај за драмски израз, а посебно обимна музичка грађа која је настала на основу његовог дела и из његовог дела. Научни допринос овог рада се такође огледа и у томе што је то први искорак у озбиљно научно промишљање о граничним подручјима, посебно када су у питању ствараоци који имају широку лепезу стварања, као што је случај код Лазе Костића. Свим наведеним желим да укажем на апсолутну оправданост истраживања дела која су резултат синергије три уметничка израза: књижевност, драма и музика"(проф. др Лука Кецман, из рецензије монографије Ане. М. Зечевић Драмско и музичко у делу Лазе Костића).

Поводом 110 година од пишчеве смрти и у сусрет јубилеју, 190 година од рођења Лазе Костића (1841-1910), о драмском и музичком у делу Лазе Костића, у овонедељној Ризници, разговарамо са др Аном М. Зечевић, теоретичаром музике, професором у средњој музичкој школи „Јосип Славенски" у Београду и аутором истоимене монографије.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Ризница Ризница

Autor:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи