Гошће емисије су Ивана Симеоновић Ћелић и Ивона Фрегл

Ивана Симеоновић Ћелић "Лазар Возаревић", Музеј Zepter; Ивона Фрегл "‘80 i ‘90 данас - The Rhythm Divine II", Музеј града Београда

Данашња емисија пример је како се промена свакодневице одражава и на културу али и на причу о култури. Оба догађаја о којима говоримо данас дешавају се у музејима који су услед борбе против коронавируса у међувремену затворили своја врата за посетиоце. Разговоре и догађаје о којима говоримо схватите и као најаве за време после епидемије.

Крајем прошле недеље у Музеју Zepter отворена је изложба дела Лазара Возаревића из његовог легата у Сремској Митровици. Кроз слике и цртеже приказано је краткорајно али богато ликовно стваралаштво овог уметника, који је од почетка 50-тих до краја 60-тих прошао кроз неколико уметничких фаза. Рођен је у Сремској Митровици 1925. а умро је у Београду 1968. Завршио је Академију (данас Факултет) ликовних уметности у Београду 1948, где је 1961. године примљен за доцента. Био је члан групе "Једанаесторица" и "Децембарске групе". Гошћа емисије биће проф др Ивана Симеоновић Ћелић, директорка Музеја Zepter.

У простору Музеја града Београда у Ресавској улици, 7. марта је отворена изложба "‘80 и ‘90 данас - The Rhythm Divine II", на којој су приказани радови уметника који су прихватили начела постмодернизма (генерације ‘80 и ‘90 али и одређени број уметника који су се на уметничкој сцени Србије појавили ‘70 година 20. века).

Изложба је ауторски пројекат удружења ART-ZUM (Ивона Фрегл, Драгослав Крнајски, Владимир Ристивојевић), који су овим, једним од могућих избора, желели да младој публици представе различите начине ишчитавања уметничког дела на примерима савремене продукције, те су кренули од ритма као једног од кључних појмова за разумевање не само уметности, него и целокупног микро и макро универзума и живота у њима. Гошћа емисије биће историчарка уметности Ивона Фрегл.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи