Историјат Радио Београда

У првом сату емисије "Нови дан" говоримо о историјату Радио Београда поводом Светског дана радија, установљеног 2011. године као сећање на 13. фебруар 1946, када је први пут емитован програм Радија УН.

У наставку програма говоримо о актуелним догађајима из области културе и уметности. Слушаоци ће бити у прилици да чују део интервјуа са Момиром Лазићем, песником и издавачем главним и одговорним уредником часописа „Збиља" и великим борцем за исконске вредности, који је после краће болести преминуо 1. фебруара у Београду.

Гости у емисији су Горан Лучић, уредник интернет портала "Слободна Херцеговина", члан Удружења Херцеговаца у Београду и члан Председништва Свесрпског словенског покрета са којим разговарамо о потомцима из породице Гаврила Принципа и недавно објављеној монографији мостарског пароха Радивоја Круља 100 Шантићевих вечери поезије - 50 година књижевне награде Алекса Шантић, и проф. др Миладин Шеварлић са којим разговарамо о свечаној академији и додели признања поводом јубилеја 150 година Савеза пољопривредних инжињера и техничара Србије, одржаној 31. јануара 2020. године, у Дому Народне скупштине у Београду.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи