Чекајући ветар

Еколошки магазин

Храна будућности је скоро иста као храна из прошлости, само много скупља. Једну трећину од онога што купимо и спремимо - на крају бацимо, што и није нека штета кад помислиш да се адитиви не броје у десетинама, него у хиљадама. Истовремено, Уједињене нације траже начин да остваре план по коме до 2050. више неће бити гладних у свету! И ето изазова средине XXИ века: да гладни почну да једу, а да сити престану да се хране ђубретом пуним отрова. Е, баш што рече Кристина у " Маратонцима" - она за тон филм, а ја за глобални развој.

Када је постала гласна, легитимна жеља грађана Бора да дишу чистији ваздух, проглашена је политичком. А нико не спори загађење... ни прекорачење загађења. Чућете Ирену Живковић, председницу Удружења Избор постоји.

Зашто је свет у коме живимо неодржив, шта једну заједницу чини одрживом и како би она требало да изгледа, а примера има и код нас и у свету - гост емисије је Петар Шумски.

У Србији је основана прва енергетска задруга, у чему је велику подршку пружила Зелена енергетска задруга из Хрватске. Како овакве задруге функционишу и због чега су добре за локалне заједнице, говори Луција Нађ.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње