недеља, 16. јун 2019, 17:00
Дионис
Емисија за љубитеље живота
Умами на јапанском или „да ти вода пође на уста" на српском, доживљај је хране који не везујемо само за уобичајене укусе слатко или слано, кисело или горко. То је она милина која нам се, док једемо, разлива по непцима, за коју постоје посебни рецептори. Ти доживљаји пријатности су нам дубоко урезани у свест, па нас радује и сама помисао на омиљене ђаконије. И већ ту почиње уживање у храни рафинираних арома, којима не знамо увек прави извор јер је скривен у богатим саставима биљака које их у себи имају.
О томе нам данас у Дионису говори Александар Николић, биолог
Музика: Ивана Ђорђевић
Аутор: Дијана Ивановић
Коментари