Дионис

Емисија за љубитеље живота

Умами на јапанском или „да ти вода пође на уста" на српском, доживљај је хране који не везујемо само за уобичајене укусе слатко или слано, кисело или горко. То је она милина која нам се, док једемо, разлива по непцима, за коју постоје посебни рецептори. Ти доживљаји пријатности су нам дубоко урезани у свест, па нас радује и сама помисао на омиљене ђаконије. И већ ту почиње уживање у храни рафинираних арома, којима не знамо увек прави извор јер је скривен у богатим саставима биљака које их у себи имају.

О томе нам данас у Дионису говори Александар Николић, биолог

 

Музика: Ивана Ђорђевић
Аутор: Дијана Ивановић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом