Нови дан

Поезија настаје, бележи се, говори и слуша...

Уз преглед догађаја у култури Србије, са тежиштем на манифестацији Ноћ музеја, говориће Радослав Дуја Недић, књижевник и дипломата, професор др Чедомир Црногорац и Радоман Кањевац, песник и главни и одговорни уредник Другог програма Радија.

Сомборски интернационални фестивал стрипа и фантастике представиће Данило Богдановић, а Џез фестивал у Ваљеву Милан Недељковић, уметнички директор Фестивала.

Из Хидрометереолошког завода Србије доћи ће нам Бранко Бјелић, тако да ћемо сазнати какво време да очекујемо до краја маја и у јуну, и то у Србији и у региону, посебно у Црној Гори и Грчкој.

Говорићемо и о неким недоумицама српског правописа, али и о појединим речима страног порекла у српском језику.

Одвешћемо вас до Модерне галерије у Будви, где излаже млада српска уметница Кристина Пирковић, а говорићемо и о недавно одржаном Бијеналу уметности у Венецији.

Представићемо сервисне информације и друге редовне рубрике као што су Сећања драматурга Душана Ч. Јовановића, Сатирична поезија Симониде Бањеглав, Српске народне пословице и загонетке, као и рубрике Забележено у свешчицама наших бака и Поглед преко стола.

Музички уредник Ивана Ђорђевић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.
Број телефона на који се можете укључити у наш програм је 011-3229-653.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи