Дионис

Емисија за љубитеље живота

У људској култури и психологији постоји нешто што нас вуче ка љутој храни, иако би намирнице са капсаицином, једињењем које производи топлоту, требало да нас одбијају јер активирају рецепторе за бол. Ипак, откривено је да се наша осећања задовољства и одбојности преклапају. Неурони реагују на бол и задовољство заједно, па када једемо љуто, појачан ендорфин током стреса јача задовољство. То што волимо љуто потврђује да нам је храна много више од пуких калорија и хранљивих материја. Он воли и производи најљућу храну у Србији. Влада Миладиновић - гост у Дионису.

Музички уредник: Ивана Ђорђевић

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом