Пренос свечаног уручења Награде за лепоту говора „Радмила Видак"

На таласима Радио Београда 2 можете пратити директан пренос Свечаног уручења Награде за лепоту говора „Радмила Видак", коју заједнички додељују Радио Београд 2 и Културно-уметнички програм Телевизије Београд.

Жири за доделу ове награде једногласно је одлучио да се 2018. године награда додели Душици Мијатовић, спикерки и водитељки радијског и телевизијског програма, чији је глас оплеменио бројне емисије Радио-телевизије Србије. 


Спикерка, водитељка и ауторка Душица Мијатовић рођена је у Београду. Својим вишедеценијским присуством у медијима, од 1982. године, радећи бројне радијске и телевизијске емисије, истакла се врхунском лепотом говора. Радила је на свим програмима РТВ Београд и РТС. Читала је вести на Радио Београду 1, 2, 202, била спикер Стереораме, снимала радио-драме за Драмски програм Радио Београда, радила је у Прес центру Радио Београда. Снимала је рекламе за Еко програм нашег Радија и ЕПП РТС-а, још увек професионално снима рекламе за медијско небо наше земље. Њен карактеристични глас, јединствене боје, плени слушаоце и гледаоце. Водитељ је бројних радио-емисија, међу којима су „Мала моћна музика" и „Драгстор забавне музике", а аутор је и водитељ емисије ноћног програма „Отисак душе". Њен глас даје посебан печат телевизијским емисијама, које ради од почетка емитовања: „Верски календар" и „Верски мозаик Србије". Снимала је ТВ емисије „Свет без визе" и „Потрошачки саветник" и синхронизовала бројне емисије образовно-научног програма РТС-а. Радила је као учесник и организатор многих хуманитарних пројеката и акција за обнову косовско-метохијских светиња. Снима и електронске уџбенике који ће ускоро бити уведени у образовни систем у Србији. Своје вишедеценијско искуство преноси колегама у интерној школи Радио Београда 202 за неговање доброг говора, очување језика и наступ пред микрофоном.

Посебно признање „Радмила Видак" за дугогодишњи допринос неговању лепоте говорног израза биће уручено Светиславу Вуковићу, водитељу емисија Радио Београда „Време спорта и разоноде", „Новости дана", „Сунце, море, бит и хит", водитељу бројних приредби, фестивала и телевизијских емисија.

На свечаности у Каменој сали Радио Београда говориће главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац, в. д. директора Телевизије Београд Илија Церовић и председник жирија, лингвиста Владо Ђукановић. Награду ће уручити генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић, а по уручењу, добитници и председник жирија ће бити гости у студију Радио Београда 2.

Радио-телевизија Србије је ову награду установила 2014. године, а признање носи име Радмиле Видак, првог лектора Радио-телевизије Београд и велике језичке просветитељке, која се деловањем у програмској свакодневици телевизије и радија и у Језичком савету РТС-а, истрајно борила за коректност акценатског интерпретирања и стилску лепоту изговорене речи.

Водитељ програма у Каменој сали је Ана Ћирица, а са Душицом Мијатовић, Светиславом Вуковићем и Владом Ђукановићем, разговараће Снежана Ристић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару