Нови дан

Дан пијан, свеж и мек

Почела је обнова Цркве Светог Вазнесења Господњег у Чачку, светињe из 12. века, задужбинe жупана Страцимира, брата Стефана Немање, четвртe у рангу српских богомоља средњовековне Србије, уз Хиландар, Студеницу и Ђурђеве ступове. У дугој историји постојања, била је манастир, потом џамија, а сада парохијска црква. Године и људи оставили су трага, тако да је црква у веома лошем стању. Више о свему томе, чућете у причи Слађане Милетић.

Подсетићемо се историје и повести вас да чујете о делу сталне поставке Народног музеја у Ваљеву.
Ваљевска библиотека припрема богат програм за јун, а исто тако и Градски културни центар у Ужицу, који наредне недеље прославља 7 година рада и постојања.
Шта се дешава у култури Пирота након веома успешног позоришног фестивала „Јоаким Вујић“? Како је протекао 3. јуни, последњи дан и вече 62. Стеријиног позорја?

Већ 15 година Програм за децу и младе Првог програма Радио Београда спроводи акцију и конкурс за избор најбоље приче за децу. О томе и овогодишњем конкурсу - више Весна Бутрић, одговорни уредник овог програма.

Представићемо слушаоце који су тачно одговорили на питање из које песме Десанке Максимовић је издвојен стих ...док се буди пролетњи дах,/ кад дан је час румен, час сетан, блед,/ кад сретно је и тужно у исти мах.
И ове недеље у Новом дану поклањамо улазнице за филмске пројекције два филма у недељу увече, у Дому омладине Београда: у 19.00 филм „Лепе године“ и у 21.00 филм „Фиделио-Алисино путовање“. Карте ћемо поклонити слушаоцима који нам се јаве на број телефона 011 3229 653 од 5.00 до 6.30, до краја емисије.

Редовне рубрике, сервисне информације... и музика по одабиру музичког уредника Татјане Косановић.

Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи