Нови дан

„Раскидала сам понеке ланце а у понеке радо пала"

Брак као друштвено призната категорија ипак није довољно уређена. Људи који су закључили грађански брак али не и црквени, по свим прописима и грађанског и црквеног права у Србији, могу да закључе и црквени брак и то не са истом особом, тако да могу да се десе ситуације двоструких брачних заједница, потпуно легитимних. Зато постављамо питање шта је брак уопште и шта значи људима. Гледано из угла православља, говори ђакон Бранислав Јоцић, службеник Верског добротворног старатељства СПЦ, док психотерапеут проф. др Гордана Никић говори о томе шта је важно за партнерске односе.
Како након свих ових празника вратити физичку кондицију и каква је у Србији свест о неопходности бриге о телу - са позиције Београдског тркачког клуба.
Александра Вукићевић пренеће нам своје утиске са семинара за новинаре који се баве питањима екологије, организованог у Сентандреји.

Повешћемо вас до шуме смештене у самом центру Зајечара, водимо вас до Чачка, Шапца, Вршца, а прошетаћемо и Београдом.
Представићемо Удружење уметника ликовне и примењене уметности, групу младих ентузијаста, који организују низ радионица за узраст од 5 до 15 година и за оне старије од 18.
Слушаоцима који нам се јаве до краја емисије на број телефона 011-3229-563 поклонићемо пет ваучера за курс Дизајн ентеријера за децу узраста од 10 до 15 година, који почиње 15. маја у организацији ЛРД - Удружења уметника ликовне и примењене уметности.

Настављамо и са наградним питањем за наше слушаоце, а за мај оно гласи: Из које песме Десанке Максимовић су стихови: ...док се буди пролетњи дах;/ кад дан је час румен, час сетан, блед,/ кад сретно је и тужно у исти мах... Слушаоцима који тачно одговоре и свој одговор пошаљу на адресу novidan@rts.rs, поклонићемо ЦД „Опоруке Десанке Максимовић", у интерпретацији Раде Ђуричин.


Музички уредник је Татјана Косановић.
Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи