Нови дан

Песак није измешан (Сапфо)

У пролеће се све буди и покреће, па и вируси и бактерије – од професора Бранислава Тиодоровића, епидемиолога, чућемо како да разликујемо симптоме грипа и прехладе од алергија.
Чућемо шта се дешава у Пожаревцу, Вршцу и Чачку када је реч о култури.

Највредније у Србији свакако су млади, образовани и талентовани људи. Представићемо браћу Тодоровић – Ненад је музичар, кантаутор, a Предраг фотограф.
Сазнаћемо и шта се од културно-едукативног програма припрема у Миксер хаусу, али и зашто млади људи који су све ово покренули, морају да се иселе.
Чућемо како је протекао 64. Мартовски фестивал документарног и краткометражног филма, али и шта се још припрема за април у Дому омладине Београда.

Позивамо слушаоце да нам и даље, до крaја априла, на мејл novidan@rts.rs шаљу своја тумачења стиха Песак није измешан, а најинтересантније тумачење донеће свом аутору на поклон књигу „Ка лепоти“, Јелене Пилиповић, добитнице награде „Никола Милошевић“ за 2016.
Tу су и сервисне информације, редовне рубрике и музика по избору музичког уредника Татјане Косановић.


Емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи