Нови дан

„Кажеш да постиш. Увери ме у то својим делима. Каква нам је корист ако не једемо месо и рибу, а уједамо и прождиремо своје ближње." (Св.Јован Златоусти)

28. новембра православни верници започињу Божићни пост. Шта је суштина поста и како га поштовати, говори Слободан Јаковљевић, магистар теологије и свештеник Цркве Светог вазнесења господњег у Чачку. О медицинским аспектима поста, говори докторка Слађана Мајкић, интерниста у Заводу за заштиту радника у Нишу.

Наставља се богата позоришна јесен у Србији: у Зајечару ће се одржати „Дани Зорана Радмиловића", а у Пожаревцу Фестивал драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић". Чућемо и шта је актуелно у култури вршачког краја. Из Јагодине - прича о читању и књигама, а глумица Добрила Илић препоручује књиге које би свакако требало прочитати.
Документарни филм Образовно-научног програма РТС-а „Кајмакчалан - капија слободе" изазвао је велико интересовање гледалаца, а добио је и споменицу „Удружења савеза потомака ратника од 1912. до 1920. године".

Све ово и још, верујемо, занимљивих прилога, уз много добре музике по избору музичког уредника Велибора Васовића, позив је да проведете време уз Нови дан.

Емисију припремила и води Драгана Вељковић.

Сугестије, питања, предлоге можете да пoшаљете на имејл адресу емисије: novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи