Музичка плетеница

Ружицу Протић која је своју каријеру вокалне интерпретаторке започела давне 1930. чућете на самом почетку овонедељне "Музичке плетенице". Већ дуже време траје интензивна преписка и сарадња тима "Плетенице" и господина Стивена Козобарића из Кливленда са којим имамо пословну сарадњу у размени архивских материјала, пре свега оних садржаја са плочама 78 обртаја.Стивен Козобарић је поред тога изванредан иконописац и сјајан инструменталиста на брачу (трзачки инструмент).

Мада је полагала пред комисијом коју су чинили најгласовитији музички посленици 50-тих година прошлог века Милица Поповић-Милутиновић је са својим гласом који је био природно импостиран, тако да је уз оркестар звучио сасвим другачије од других певача који су у то време доминирали радио програмом. Потреба за тим "народским" гласовима је у то време изгледа била од великог значаја.

Ирина Лонгин ће красити последњу рубрику емисије. Даћемо краћу биографију ове сјајне 71-ногодишње румунске интерпретаторке, чија каријера и даље траје.

Радио Београд 1, 14.00

 

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи