Читај ми!

Празнични вишкови хране

Празници, као што је предстојећи Ускрс, су време породичних окупљања и богате трпезе. Управо тада долази до појачане куповине и припреме хране, што неретко постану вишкови које морамо да бацимо. У савременом свету, рационална куповина и паметно управљање остацима хране постају важне теме. О томе како да планирамо ускрсне куповине и шта да радимо са вишковима разговарамо са Александром Угарковић из Светска организација за заштиту природе.

Сутра почиње пријављивање грађана за туристичке ваучере намењене за одмор у Србији. Колико ваучера ће бити доступно, ко може и на који начин да конкурише за ове ваучере разговарамо са Милицом Бурсаћ руководилац групе у сектору туризам Министарства за туризам и омладину.

Након скоро потпуне штете на кајсији, након првих мразева пре неколико седмица, најновији талас хладног времена утицаће значајно и на мањи род другог воћа. Ваљевски воћари већ процењују штете у малињацима и купињацима. Михајло Јевтић посетио је једно воћарско домаћинство.

Као и сваке среде после девет часова сазнаћете шта од програма можее пратити у Европској кући у Београду.

Манифестација Дани Београда, под слоганом Београду, с љубављу одржава се данас и сутра у Београду. Извршни продуцент манифестације и ове године је Омладинско позориште Дадов, а наш саговорник је Марко Челебић редитељ овог позоришта.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом