Док Партизан битку бије

После 518 дана добровољног изгнанства, навијачи Партизана данас се враћају на трибине, да пруже подршку играчима црно белих у дуелу са Чукаричким. Привремени орган клуба из Хумске улице данас се, после Илиева, лишио услуга још једног Ивице, прослављеног голмана и заменика спортског директора Краља. Ову утакмицу пратићемо кроз емисију `Време спорта и разоноде` од 15 часова и 55 минута,са стадиона Партизана јавља се Владе Радичевић

 У Лозници је јуче одржана конференција за медије поводом предстојећег Балканског првенства у боксу, од 18. до 24. новембра у хали „Лагатор”. Значајан спортски догађај окупиће најбоље такмичаре из региона, као и из Мађарске, Молдавије, Украјине. Са председником Савеза Ненадом Боровчанином, селектором Миланом Пиперским, као и представницима града домаћина разговара Милан Биговић.

Футсал шампион Србије ФОН Бањица вечерас од 21 час игра финалну утакмицу квалификационог турнира за пласман у Лигу шампиона. Ривал нашем представнику биће првак Летоније Рига. Обе екипе славиле су у дуелима са ривалима из Холандије и Сверене Македоније, Летонци за нијанску имају бољу гол разлику, па ће српска екипа морати да слави уколико жели у елитно такмичење. На ту тему, уз најлепше жеље, разговарамо са истакнутим футсал репрезентативцем и чланом првака Србије, то је Страхиња Петров. 

Београд је домаћин Лиге шампиона у стрељаштву у екипној и појединачној конкуренцији. У гађању ваздушном пушком нашу земљу представљају Теодора ВукојевићЛазар Ковачевић, Миленко Себић и Александра Хавран. У дисциплини ваздушни пиштољ боје наше земље бране Дамир Микец, Димитрије Гргић, Јелена Тодоровић и Јована Тодоровић. Разговарамо са Теодором Вукојевић, као и са директором Стрељачког савеза Србије Драганом Марковићем.

Из културе такође богата понуда: говоримо о школи глуме и говора у `Дадову`, дешавањима у библиотеци Центра за културу Кладова, другом по реду издању фестивала `Шаре и шавови`, премијери плесне представе `Вирџина`, новом албуму Лаке и његовог бенда, дуо изложби Саре Бугарски и Лене Јовановић у установи `Тачка сусретања` у Вршцу, промоцији књиге `Давни мириси` Станојке Копривица-Ковачевић, догађајима у Културном центру Зрењанина. Милица Безмаревић, кореограф и редитељ, најављује кородраму `Ана је одлучила да живи` у Великој сали СКЦ-а у Београду, млада уметница Нина Раца изложбу у галерији `Сингидунум`, Ана Мариновић прича о ликовном конкурсу за међународну изложбу на тему `МиниФормАрт`, а Биљана Петковић- Ралчић најављује концерт вишеструко награђиване младе виолинисткиње Јоване Удовић на сцени Центра лепих уметности `Гварнеријус`.

`Аrt Battle` наставља са својим уметничким окршајима у `Запа Бази`. Дванаест уметника сликаће уживо уз музику, у три круга од по 20 минута. Овај интернационални перформанс у сликању уживо се одвија у преко 70 градова на свету. Настао је 2009. године у Торонту, идејом да се да се промовише локална уметност на глобалном нивоу и да се публици приближи један од најлепших облика стварања уз синергију музике и сликарства. Људи широм света су препознали вредност овакве ”борбе”, а то је накнадно резултирало све већим бројем љубитеља уметности. И ове године најављујемо спектакл који је пред нама, гошћа у студију је Жељка Васић 

Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак. Милош Панић јавља нам се из Зајечара, где је данас боравио Крос РТС-а. Пратимо и резултате утакмица европских клупских шампионата, домаћег шампионата, као и утакмица републичког ранга такмичења, како би слушаоци широм земље могли да буду у току са играма својих омиљених клубова. У реализацији емисије учествују Мирослав Антонијевић, Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Бојана Туфегџић. 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи