Шабачки пензионери међу најбољима на Републичкој олимпијади трећег доба

Како су шабачки пензионери за три године на Олимпијади спорта здравља и културе трећег доба у Врњачкој Бањи постигли врхунске резултате? На овогодишњој 17. Републичкој смотри екипа Клуба пензионера унутрашњих послова Шапца освојила је друго место у укупном пласману. О сениорским спортским активностима, припремама за такмичења и плановима за јесен и зиму говориће председник Клуба пензионера унутрашњих послова Градске организације Шапца Андрија Пантелић.

И Зорица Ивановић је чланица шабачке Градске организације пензионера и Клуба унутрашњих послова. Поред спорта, учествује и у међународним пројектима за пензионере, а највише се радује културно-уметничким сусретима са колегама из других градова Србије. Пренеће нам поруке и поуке о здравом и активном старењу.

Минуте за здравље ћемо издвојити за оболеле од карцинома врата, главе, мокраћне бешике и бубрежних ћелија. Проф. др Зоран Џамић и др Тамара Урсуловић упозоравају да ови пацијенти, упркос тешкој и неизлечивој болести, имају шансу да преживе ако се лече савреминим лековима. О томе ће сведочити и двојица пацијената Немања Андровић и Томислав Милетић којима су иновативни лекови спасили главу.

Поводом 160 година од рођења Бранислава Нушића и столећа од објављивања његове „Аутобиографије“, до 31. октобра, у фоајеу Треће галерије Народног позоришта у Београду отворена је изложба „Бранислав Нушић: Случај једне собе“. Реч је о поставци из Легата Бранислава Нушића која се од 1958. године, као поклон његове ћерке Гите Предић – Нушић, чува у Музеју града Београда и садржи 490 експоната који су били затечени у Нушићевој радној соби приликом примопредаје.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Петар Вукосављевић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница – Зорица Ивановић и Андрија Пантелић (Фото/М. Стојадиновић)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи