Како прелазак на зимско рачунање времена утиче на наше здравље?

Летње рачунање времена завршава се у недељу, 27. октобра у три сата ујутру, када се часовници враћају један сат уназад. Овог јутра о томе како промена времена из зимског на летње рачунање утиче на наше биолошке сатове, ритмове спавања и које физичке последице најчешће осећамо разговарамо са психијатром доктором Миланом Поповићем.

На улици, у превозу, у тржном центру, готово свуда можете видети људе са слушалицама у ушима. Оне су дискретне и практичне, али и врло опасне ако се не користе прописно. Губитак слуха изазван гласним звуком је други најчешћи узрок губитка слуха, након оног због старења. Око 80 одсто младих између 13 и 18 година користе слушалице око три сата дневно како би слушали музику. Која јачина звука штети чулу слуха са дефектологом-сурдологом Маријом Петковић разговарала је Николина Миљковић.

Више од десет година Град Панчево финансијски помаже породицама које имају троје деце, млађе од 18 година. Они добијају једнократну новчану помоћ и олакшице приликом школовања и бављења спортом. Тренутно има 6 таквих породица, о томе Даница Јовановић.

Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије ће доделити годишње музичке награде, а томе сазнаћемо више од Мирослава Цветковића секретара Удружења.

Маја Раковиц из РАБ-а Србија најављује нам јесење Радио дане РАБ Србија на Златибору од 27. до 29. октобра.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи