Ко нас чува на интернету?

Данас се у Београду, по други пут, одржава Национална сајбер конференција, коју заједно организују Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) и Национални ЦЕРТ Републике Србије (РАТЕЛ), уз подршку Министарства информисања и телекомуникација. Теме су и ове године из области информационе безбедности, релевантних за привреду и стручњаке, али има места и за „обичне“ кориснике интернета. Колико су напредовале безбедносне и правне процедуре, и колико смо данас безбедни док сурфујемо су само нека од питања на која ћемо потражити одговоре.

Са Сајма књига, долази нам Маја Сотиров Цветковић, која се недавно вратила са турнеје по америчким књижарама, где је представљала своју нову књигу Чаробни једрењак-прича о Николи Тесли.

Мало позориште Душко Радовић, данас слави 75. рођендан! Иначе, ово позориште у које смо ишли као деца, а потом водили своју децу, а неки и унуке, овај назив носи од 23.октобра 1984. Селило се више пута током ових 75 година, мењало сцене и управнике, али опстајало и у најтежим временима: само током НАТО бомбардовања, Мало позориште „Душко Радовић“ је створило сцену у Ташмајданском парку, и тамо играло десетине бесплатних представа, укључујући и две премијрере! У том позоришту, од првог до последњег дана, свој радни век је провела и глумица Љиљана Перош, која ће нам бити гост.

Село Торда, у општини Житиште, вероватно не би било никад примећено, да већ 16 година не организује Међународно такмичење у ручном брању кукуруза. Како то изгледа и како се разумеју – Срби, Мађари и Румуни из Баната, забележили смо јесенас, у атару села.

Уредница и водитељка Ружица Зоркић Радичевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи