Читај ми!

Драган Васиљевић Дурунга, боксер

Гост 616. емисије је боксер Драган Васиљевић Дурунга. Каријеру је почео већ у 16-ој. Освајач бронзане медаље на сениорском и јуниорском првенству Европе. Јуниорски првак Балкана. Двоструки сениорски првак Југославије и шампион међународног првенства Француске. Победник бројних боксерских ревија. У нешто више од 200 мечева у државном тиму, Лозници и шабачкој Мачви доживео је само неколико пораза.

Остварио би и далеко више, да се племенитој вештини у потпуности посветио, али бокс је за њега био надмудривање у рингу, више него жесток рад. Био је и један од тренера државног тима крајем 80-их и први стручњак Лознице када је тамошња екипа била у врху домаћег бокса.

У емисији ће између осталог говорити: шта га је привукло боксу, иако су га и други спортови интересовали? О првим утисцима из боксерске сале. О храбрости и првом мечу у каријери. О свом тренеру Илији Лукићу Рокици и дугогодишњем селектору Бруну Храстинском. Где су све у Лозници одржавани бокс мечеви? Како је прихваћен у Шапцу по преласку у Мачву из Лознице?

О најтежем мечу и зашто није учествовао на Олимпијским играма у Москви 1980? О неоствареној жељи да боксује са чувеним Реј Шугером Леонардом. О психолошкој борби са ривалом током меча. О односу према очигледно недораслом ривалу у рингу.
Како су похвале утицале на њега? Зашто је каријеру завршио већ у 27-ој години?...

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи