Читај ми!

Како је обавештајна операција генерала Милановића у Бриселу октобра 1998 утицала на одлагање НАТО агресије на нашу земљу?

Ове године, 24. марта, обележили смо 25 година од почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. Многи су, међутим, заборавили да је напад планиран, и замало и да буде реализован, неколико месеци раније, у октобру 1998. године. Ових дана навршава се 26 година од тих преломних догађаја. Првобитно планирану агресију на неколико месеци одложила је обавештајна операција коју је у Бриселу спровео наш обавештајац, генерал Јован Милановић. Захваљујући том подухвату наша земља добила је још неколико месеци одлагања агресије, спасено је много живота а Војска СРЈ је успела да размести наоружање и опрему.

Како су се одвијали драматични догађаји октобра 1998. питаћемо нашег госта, генерала Јована Милановића. Које место у војној науци и пракси заузима обавештајна операција која је зауставила и одложила НАТО агресију питаћемо једног од аутора књиге “Јован Милановић: Највећи српски обавештајац”, професора Илију Кајтеза који је такође наш саговорник.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи