Читај ми!

Црна Гора, локални избори од националног значаја

Јуче су одржани локални избори у Подгорици и Котору. За политичке лидере, међутим, ови избори су имали готово референдумску тежину јер су прво директно одмеравање снага двојице младих лидера, најпре сарадника па и пријатеља, данас најљућих ривала - премијера Милојка Спајића и председника Црне Горе Јакова Милатовића. Управо њихов раскол је и узроковао превремено гласање у Подгорици у којој живи готово трећина становника Црне Горе. Упркос напору бројних учесника ове трке да, често и уз злоупотребу функција и ресурса којима располажу, гласању дају значај пресудног за будућност целе земље, одзив бирача је слабији него у неколико претходних изборних циклуса. Резултате и њихов утицај на односе на политичкој сцени Црне Горе коментарише директор РТВ Никшић Никола Марковић.

Међу темама које је црногорска опозиција отварала у кампањи била је кју грозница и тврдња да актуелна влада нема капацитета да заустави ширење заразе. Шта је кју грозница, како се сузбија и да ли има разлога за бригу би се могла прелити и на Србију имајући у виду испреплетеност друштава и фреквенцију кретања у оба смера, питамо др Борислава Каменова, професора Медицинског факултета у Нишу.

Овог понедељка у рубрици "Из тонског архива" глас из прошлости биће глас уредника и новинара Радио Београда Миодрага Митровића. Пре Другог светског рата био је спикер а 1949. године, када је почело емитовање легендарне емисије "Весело вече", био је њен први уредник. Са Миодрагом Митровићем је Александар Драгојловић 1979. године разговарао о развоју хумористчког програма на Радио Београду.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи