Читај ми!

Сунце ће обасјати шест малих предузећа у Сјеници - преко соларних панела

У Општини Сјеница потписани су уговори са шест локалних фирми које раде у области прехрамбене индустрије, а кориснице су Фонда за суфинансирање програма енергетске ефикасности у оквиру пројекта “Сунчева енергија за мала и средња предузећа”. Захваљујући томе, те фирме ће у наредном периоду уградити соларне панеле и тиме остварити значајну уштеду електричне енергије. Општина Сјеница, Регионална развојна агенција Санџака СЕДА и УСАИД-ов пројекат "Велика мала привреда" подржавају мала и средња предузећа суфинансирањем активности поменутог фонда, а циљ је унапређење процеса производње и укупног наступа предузећа на тржишту у оквиру тзв. зелене економије, односно обезбеђивањем бољих услова за коришћење обновљивих извора енергије. Реч је о првој таквој иницијативи у Србији усмереној на сектор малих и средњих предузећа и то кроз партнерство општине, развојне агенције, приватног сектора и УСАИД-а, за шта се очекује да ће директно подстаћи локални економски развој. О значају овог пилот-пројекта за Сјеницу и сјенички крај, али и о сличним плановима за друге регионе у Србији, говориће председник Општине Сјеница Муниб Мујагић и Ахмет Халилагић, виши регионални координатор пројекта „Велика мала привреда“.

Од нашег дописника из Грчке чућемо више о новој рекордној летњој туристичкој сезони у тој земљи, али и о актуелностима на тамошњој политичкој сцени која би се могла описати речима да је врело лето "наследила" још вреља политичка јесен.

У "Магазину на Првом" најавићемо и београдско представљање необичног белетристичког штива "Лајковачком пругом" које је аутор Мирко Марковић у потпуности посветио књижевнику Радовану Белом Марковићу, дугогодишњем директору лајковачке библиотеке која сада носи и његово име, а ову књигу потписује и као прву у новопокренутој издавачкој делатности те институције.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи