Читај ми!

Век спорта на Радио Београду

За два дана биће тачно век од 1. октобра 1924. када је Радио Београд почео емитовање. То је повод што је 613. Спортски споменар посвећен веку спортских садржаја на нашим таласима.

Између осталог биће речи о првом преносу обављеном 7-ог априла 1929. са фудбалске утакмице БСК-Југославија. О премијерном преносу спорског догађаја после Другог светског рата, 23. децембра 1945. са утакмице фудбалера Црвене звезде и совјетског ЦЕ ДЕ КА, данашњег московског Спартака. О настанку комбинованих радио-преноса почетком 50-их, као и емисија Спортски журнал 8. јуна 1953. и Време спорта и разоноде 10-ог марта 1960. Зашто је Спортски журнал од предвиђених 10, најпре трајао 15 минута?

О првом јављању телефоном уживо у програм Радио Београда 1950-те и радио-мосту 1971. када је велемајстор Светозар Глигорић из уличне телефонске говорнице у Венецији успоставио везу са Робертом Фишером у Буенос Аиресу и Тиграном Петросјаном у Москви. Како је Марко Марковић дошао на идеју да преносе утакмица обавља више репортера?

Подсећање на наше легендарне репортере Радивоја Марковића, Марка Марковића и Јордана Ивановића…

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи