Читај ми!

Ромски уметници у веку Радио Београда

Радио Београд, једна од најстаријих и најзначајнијих медијских институција у Србији, 1. октобра слави стоти рођендан. Јубилеј  се обележава са поносом и дубоким поштовањем према свим људима који су својим талентом и посвећеношћу допринели развоју ове институције током протеклог века.

Кроз цео један век и ромски уметници су били и остали део Радио Београда доприносећи разноликости програма и обезбеђујући да се чују гласови заједнице.

Допринос ромских уметника је итекако утицао на развој и просперитет националне медијске куће и они заслужују посебно место у свакој ретроспективи.

У данашњем издању емисије чућете прву од три репортаже о ромским уметницима у нашем Радију. Слушамо како су песме Софке Николић и дуети Анте Грујића са Верицом Руњајић и Анком Васић бојили таласе националног радија.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару