Читај ми!

Политичка сцена у Немачкој – прва победа крајње деснице од 1945. године на регионалним изборима

На изборима у две источне немачке покрајине који су одржани пре неколико дана Алтернатива за Немачку, екстремно десничарска партија, остварила је одличан резултат – у Тирингији убедљиву победу, а у Саксонији друго место, одмах иза конзервативне ЦДУ. Све три странке владајуће семафор коалиције, рачунајући и странку канцелара Шолца, забележиле су лош резултат. Све ово догађа се само годину дана пре избора на савезном нивоу. Да ли резултати покрајинских избора наговештавају могуће исходе наредних савезних избора? Који су разлози за успон крајње деснице али и крајње левице у Немачкој? Гост емисје је Ненад Радичевић, дописник РТСа из Берлина.

Занимљив поглед на живот људи на овим просторима пружа изложба која се вечерас отвара у малој сали Народног музеја у Београду под називом (По)дељена сећања: паганске и хришћанске сахране Ремезијане. Археолози из бројних институција истраживали су подручје у Белој Паланци и сакупили материјал који прича занимљиве приче о животу и смрти у раном 4 веку. Шта сазнајемо из тих прича питаћемо проф Марка Јанковића са Одељења за археологију Филозофског факултета који је аутор изложбе.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.



У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару