Читај ми!

Да ли су QR кодови безбедни

Почетком 2000-их почела је примена QР кодова. Током година постајали су све популарнији и данас се користе у разне сврхе, попут плаћања, приступа информацијама, за улазак на одређена места или догађаје. Чини се да су предности које пружају једноставно кришћење, брзо дељење информација и прилагодљивост. Поред добробити коју доносе могу се користити и у злонамерне сврхе. Који су безбедносни ризици приликом коришћења QР кодова овог јутра разговарамо са Страхињом Девићем стручњаком за Интернет безбедност. 

Ватрогасци се и даље боре са пожарима на више места у Србији. Широм Србије изгорело је више хиљада хектара шума, ниског растиња и траве. А одговоре на питања какве ће последице имати по биљни и животињски свет сазнаћемо из разговора Немање Јаковљевића и Милана Жаркова професора у Шумарској школи у Краљеву. 

Агенција за безбедност саобраћаја и ове школске године наставља своју традиционалну акцију Пажљивкова правила у саобраћају која има за циљ да едукује децу о правилном понашању у саобраћају. Како каже Бранко Стаматовић, директор Агенције за безбедност саобраћаја сви прваци ће добити овај бесплатан уџбеник о безбедности у саобраћају у сарадњи са локалним самоуправама до првог октобра. 

Седмо издање уметничке смотре Калеидоскоп културе под слоганом Своји почиње вечерас у Новом Саду. Током пет недеља око 500 уметника, међу којима су највећа светска уметничка имена, затим српске културе и млади ствараоци у успону приказаће своје умеће у извођачкој, визуелној и примењеној уметности каоп и у архитектури и књижевности. 

Једна од најпосећенијих привредно – туристичких манифестација Смедеревска јесен почиње званичан програм сутра и траје до недеље 8. септембра. Почеци ове манифестације као део идентитета Смедерева и његовог развоја, датирају од краја 19. века. Специјализоване изложбе воћа су значајно утицале на подизању угледа смедеревског краја као воћарског и виноградарског подручја, цењеног и у интернационалним оквирима. Шта ове године 137. Смедеревска јесен доноси посетиоцима сазнаћемо од Горана Јовшића туристичког водича из Јавног предузећа Смдеревска тврђава.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару