Читај ми!

Случај Синер - допинг афера која је отворила многа питања

Шта је то што једног спортисту за само један дан учини од готово најомиљенијег, најомраженијим? Случај "Синер" понудио је много одговора, а који је прави још је отворено. Ова афера показала је колико је спортска, али и шира јавност осетљива на проблем допинга и истовремено мањкавости система који то треба да контролише. Последице, због тога, већ сад трпи сам Синер, затим тенис (јер се све ово дешава уочи једног од највећих и најзначајнијих турнира), али и спорт у целини. Ко је, како и зашто погрешио, питања су за саговорника Магазина на Првом, професора спортске медицине, интернисту и кардиолога, Ненада Дикића.

У тренутку кад је на протеклим Олимпијским играма, италијанска боксерка предала меч својој противници Алжирки Иман Халиф, отворена је Пандорина кутија из које је покуљао говор мржње и медијски линч. Иман је оптужена за биолошки надмоћнију, јер је рођена са xy хромозомима. Суочила се са предрасудама и лицемерјем читаве планете. Овај случај може се анализирати из много углова, али најважнији је онај који поставља наука. Она каже да је Иман Халиф жена. То ће нам поткрепити и наша саговорница, асистент на катедри за генетику Медицинског факултета у Крагујевцу, Николина Кастратовић.

Улазак у дигитални свет носи бројне ризике, а њима су посебно изложена деца. Зато је важно да на време сазнају шта све може да им се деси и како да одговорно реагују у случају опасности. У томе им помажу разне активности и кампање о безбедном понашању на интернету. У сусрет предстојећој школској години Национални контакт центар за безбедност деце на интернету припрема низ нових активности и то је повод да угостимо Емину Бековић, координаторку Националног контакт центра Министарства информисања и телекомуникација.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи