Читај ми!

Камала Харис све извеснији ривал Трампу

Два дана пошто је Џозеф Бајден објавио да одустаје од изборне трке, отвара се пут потпредседници Камали Харис да добије званичну кандидатуру Демократске странке и супротстави се Доналду Трампу  на председничким изборима у новембру. Вероватно најочигледнији доказ колико је демократама лакнуло после повлачења Бајдена је податак из изборног штаба Харисове да је у само једном дану прикупљено више од 80 милиона долара нових донација, што је највећи једнодневни износ обезбеђен у овом изборном циклусу. Сви главни потенцијални ривали међу демократама су јој већ дали подршку, као и бивша председница Представничког дома Ненси Пелоси, која је и даље један од најутицајнијих играча у Демократској странци. Како ће измена кандидата утицати на председничку трку и шта су предност а које су „слабе тачке“ Камале Харис питамо Вука Вуксановића из Београдског центра за безбедносну политику.

Српски културни центар у Истри, са седиштем у Пули, ради већ десет година. Отворен је у оквиру фестивала Дани српске културе, са циљем да организује, помаже и афирмише пре свега српску али и културну баштину других народа. Од пролећа 2014. окупља бројне уметнике, спаја урбано и традиционално и кроз различите манифестације негује културу, језик и обичаје. Председник и један од најзаслужнијих за развој и популарност Српског културног центра у Истри је Милан Рашула, Београђанин са дугогодишњом пулском адресом. О деценији рада центра, мисији и плановима са њим је разговарала Соња Тодоровић Шегрт.

Млади истраживачи Србије покренули су кампању прикупљања средстава како би истражили и заштитили барске корњаче које насељавају станишта унутар Специјалног резервата природе „Краљевац”. Како објашњавају, ове мале животиње имају велике проблеме са загађењем, променама климе, физичким препрекама приликом кретања, а које људи не препознају и не штите адекватно. Барска корњача је јединствена и драгоцена врста, може да живи преко 40 година и игра важну улогу у очувању равнотеже барских екосистема а језеро Краљевац и његово окружење су пример идеалног локалитета за њихов живот. О кампањи „Корњача-спорњача” којом се прикупљају средства за куповину ГПС уређаја и друге опреме неопходне истраживачима Биолошког факултета који проучавају барске корњаче, за Магазин говоре Тања Петровић и Катарина Клашња из Младих истраживача Србије.

Са вама, Јелена Видић.



Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару