Читај ми!

Драмски програм за децу

Владимир Андрић: Случај Ајфелове куле, први део

Прича ове драме је трилерски заплет са елементима фантастике, у потпуности прожет својеврсном духовитошћу аутора драме и прилагођен наклоности деце према надреалним авантурама. Чувени инспектор Питин добија упозорење непознатог лопова да ће украсти Ајфелову кулу, што се заиста и деси, она нестаје са места на којем стоји.

У сарадњи са полицијом, инспектор Питин хапси много осумњичених, али је приморан да их пусти јер му се лопов јавља картом са Хавајских острва сведочећи да је једино он тај који може да украде Ајфелову кулу. Питин заједно са својим помоћником Владимиром креће у дуготрајну потрагу за лоповом по јужним морима, али без успеха. И управо онда када Питин одустаје од потраге, лопов ће потражити инспектора јер је без њега његов лоповски живот бесмислен. Ајфелова кула се неким чудом појављује поново на свом месту.

Инспектор Питин одлучује да прати трагове тајанственог лопова јер му он предочава да је његова следећа мета Биг Бен, да га ништа неће спречити да га украде кад је већ исту ствар успео са Ајфеловом кулом.

Улоге тумаче: Стево Жигон, Стојан Дечермић, Бранислав Јеринић, Милутин Бутковић, Михајло Викторовић, Павле Богатинчевић и Видоје Вујовић
Тон-мајстор верзије из 1968. године: Милош Милосављевић
Тон-мајстор ремастеризоване верзије: Милан Филиповић
Редитељ верзије из 1968. године: Владимир Андрић
Редитељ ремастеризоване верзије: Зоран Рангелов
Уредница серије: Мелинa Пота Kољевић
Продуценткиња Драмског програма: Aлександра Рајић Жикић
Продукција: Драмски програм Радио Београда, јануар 1968. године

Драма је ремастеризована у студију 8. јуна Радио Београда 2023. године

 

 

 

Драмски програм

Autor:
Драмски програм Радио Београда

Драмски програм на РБ1 емитује репризну и премијерну продукцију у серији Драмске минијатуре суботом у 20:00, Драмски програм за децу недељом у 12:15 и у серији Радиотека недељом у 23:00. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије