Читај ми!

Вести на ромском језику

У првом делу емисије представљамо пројекат ПАНОР – „Хајде да причамо о нама“ који спроводе три ромске организације из Италије, Хрватске и Србије. У оквиру пројекта, 15 припадника ромске заједнице прошло је основну обуку о новинарству и друштвеним мрежама. Циљ је да се ромски активисти оснаже како би могли да објављују вести и саопштења и тако информишу јавност о активностима у заједници.

Први пут од 2004. године, у Европском парламенту неће бити ромских представника Европски Роми су изгубили И оно мало заступљености коју су имали. У другом делу емисије чућете кратку анализу управо одржаних избора за Европски парламент и како ће будући однос политичких снага утицати на мањине.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије