Читај ми!

Спорт с обе стране Дрине

Фудбалски клуб Црвена звезда потписао је уговор о сарадњи са Славијом из Источног Сарајева, у оквиру Свесрпског сабора. На горњој страни Топчидерског брда, ФК Партизан је званично оверио сарадњу са ФК Рудар из Преједора, док су у Новом Саду потписани споразуми о сарадњи Војводине са Борцем из Бања Луке, Радником из Бијељине и Слогом из Добоја. Фудбалски савез Србије, такође, уручио је данас ваучер од 500.000 евра Фудбалском савезу Републике Српске за изградњу терена са вештачком травом. Потпредседник ФСС Бранислав Недимовић истакао је да је сарадња два савеза велика ствар за српски фудбал.

Већи део емисије биће посвећен лепим дешавањима на Свесрпском сабору, али биће и других садржаја. У госте нам долази Биљана Котеска- Вељковић, једина жена из Србије која је успела у изазову у руднику Меркер, близу Берлина: истрчала је маратон 500 метара по земљом! Биљана је, иначе чланица Специјалне антитерористичке јединице САЈ, за собом имам истрчаних 15 маратона, 50 полумаратона и небројено много трка на краћим дистанцама. Куриозитет везан за маратон у руднику- сви учесници обавезно, док трче,носе рударску кацигу са упаљеном лампом!

Јована Лепосавић најавиће нам хуманитарну фудбалску утакмицу између деце која су победила опаку болест и познатих личности, са које комплетан приход иде у корист оболелих од канцера. У Смедереву лепа акција под називом `Видимо се на Фонтани`. Смедеревци свих генерација су се годинама и деценијама окупљали на локалном корзоу, а вечерас ће се- после много времена- поново наћи крај лепе фонтане древног града, у добром расположењу и уз ведре ноте познатих музичара из Смедерева. Организатор овог окупљања Мијодраг Радојевић, познат под псеудонимом Биби Бибер, најавиће у нашој емисији овај скуп генерација какав се ретко где виђа. Очекују се и стари и млади, на местима на којима су стајали на корзоу пре 20, 30 и 40 година. Неки се, можда, неће ни препознати на први поглед, али нема сумње да ће пасти која суза радосница, да ће се подсетити на неке лепе љубави и стара пријатељства.

Уз обиље лепих нота, у емисији ћемо чути и преглед дешавања из света културе, најавићемо пријатељску фудбалску утакмицу између Шведске и Србије, која се игра у Стокхолму, а коју ће на видео бимовима на београдском Тргу Републике заједно гледати браћа из Србије и Републике Српске. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару