Читај ми!

Српска медицинска дијаспора у Београду

Након годину дана богатог програма у Културном центру Србије у Паризу, je свечаном прославом, завршено обележавање 50 година постојања, једне од најзначајнијих установе Срба у свету. Такође у Француској, али у оквиру кровне организације Савеза Срба, изабрано је ново руководство. Вечерас ћемо део емисије посветити овим дешавањима.

У Београду је јуче одржана 14. Конференција српске медицинске дијаспоре, под покровитељством Престолонаследника Александара и Принцезе Катарине. Циљ овог скупа је - да повеже лекаре у Србији са колегама из иностранства, како нашом дијаспором тако и еминентним страним стручњацима.Били смо на овом скупу и доносимо вам утиске наших лекара – признатих у целом свету.

Хуманиста и спортиста, Душан Милојков из села Плочица код Панчева, је кренуо пут Европе – да бициклом посети више клубова наших грађана који живе на потезу од Брисела до Москве. Разговарали смо и с њим, непосредно пред полазак.

Уредница и водитељка Ружица Зоркић Радичевић.

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије