Читај ми!

Реприза

Сећања Рашка В. Јовановића

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије ''Код два бела голуба'' сваког понедељка слушаћемо емисије које говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

У вечерашњој емисији слушаћемо сећања проф. др Рашка В. Јовановића, у којима ће највише бити речи о радију и радијским емисијама. Књижевник, театролог, позоришни и радио критичар и универзитетски професор, Рашко В. Јовановић (1932-2022) дуго година је писао осврте и коменатаре на емисије из програма Радио Београда и других радио станица. Један је од ретких критичара који је редовно пратио радијски програм и о њему писао у листу "Политика" и "Театрон". Био је аутор запажених театролошких студија, као и бројних позоришних и књижевних критика и есеја. Био је редовни професор Академије уметности у Београду и председник Уметничког савета "Нушић" Фондације у Београду.

Сећања су снимљена поводом изласка професорове књиге "Од истог слушаоца I - II" 2010. године. У овим књигама Рашко В. Јовановић је сабрао критике објављиване у новинама и часописима током три деценије, почев од 1976. године. Књиге представљају својеврсну историју радија у том раздобљу. Вреди напоменити и то да су ове књиге Рашка В. Јовановића прве књиге те врсте код нас.

 Аутор емисије: Бранислав Тодоровић Клинић.

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије