Читај ми!

Испит у бечкој школи

Фудбалска репрезентација Србије игра у Бечу против Аустрије припремну утакмицу уочи почетка Европског првенства. Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси каже да ће дуел са Аустријом бити одличан тест за обе репрезентације пред наступајуће првенство Европе. Открио је, такође, да Александар Митровић, Никола Миленковић и Лука Јовић највероватније неће бити у комбинацији за овај дуел, јер су се касније прикључили националном тиму, због обавеза у клубовима. Меч почиње у 20.45 часова, пренос је на Првом програму РТС-а

Од синоћ је све јасно: панчевачки Железничар и наредну сезону играће у Супер лиги Србије, док ће Текстилац из Оџака , први пут у историји дугој 105 година, бити у елитном друштву. После два двомеча, овај клуб је из Супер лиге избацио екипу Јавора, док је `дизелка` била надмоћна у два занимљива сусрета са екипом Инђије. Из Прве лиге, тамо их, уз остале, чекају и ОФК Београд и Јединство Уб, два првопласирана клуба Прве лиге Србије у прошлој сезони. Разговарамо са Бранком Мирјачићем, тренером Текстилца, затим са председником Железничара Зораном Наунковићем, чућемо и Немању Матића, који прича о златним тренуцима убског Јединства који се дешавају- сада.

У рубрици којом идемо у сусрет Олимпијским играма Од Атине до Париза, данас разговарамо са нашом Иваном Шпановић, која је одлучила да пропусти Европско првенство, које почиње сутра, само да би постигла што бољи резултат на највећој планетарној смотри у Француској.

Норвежанин Каспер Руд је у осмини финала победио Американца Тејлора Фрица са 3:1  и изборио пласман у четвртфинале, у коме ће играти са најбољим тенисером Србије и света Новаком Ђоковићем. У укупном скору међусобних дуела Ђоковић убедљиво води са 5:1 али је Норвежанин славио победу у њиховом последњем мечу ове године у полуфиналу мастерса у Монте Карлу. Новак је синоћ, у осмини финала, после преокрета, победио Аргентинца Франциска Серундола резултатом 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3. Најбољи свих времена је тако дошао до рекордне 370. победе на гренд слемовима, једне више од Роџера Федерера. Руд и Ђоковић свој меч играју сутра. А синоћ- Новак као Феникс. Упркос тешкој повреди ноге, не само да је издржао до краја, већ је преокренуо резултат и заслужено славио у мечу какав се ретко виђа.

Биће, наравно, и других вести у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије