Читај ми!

Сећање на прогон Рома са Косова и Метохије

Поводом 25. година сећања на етничко чишћење Рома са Косова и Метохије у француском граду Троја, 13. јуна ове године, биће организована панел дискусија и Изложба фотографија прогнаних Рома са ових простора.

Савет Европе и Европска унија покрећу заједнички програм сећања и едукације о холокаусту Рома. Пројекат има за циљ унапређење борбе против дискриминације и антициганизма и подизање свести шире јавности о ромској историји и култури и Холокаусту над Ромима.

Изложба посвећена животу и делу Шабана Бајрамовића биће отворена 13. јуна, у светском џез музеју у New Орлеанс-у. Шабан ће се наћи у друштву својих идола попут Луј Армстронга, Реј Чарлса и Џејмс Брауна, као неспорни краљ балканског соула и блуза и светски краљ ромске музике.

Емисију припрема и води Уна Бериша

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије