Читај ми!

Да ли улагање у један квадратни метар може да донесе зараду?

Недавно је представљена нова могућност за инвестирање, у стамбене и пословне квадрате. Како је речено, куповина акција на берзи, орочена штедња, инвестиционо злато и други, до сада познати, видови улагања свакако су прилика за зараду, посебно за мање инвеститоре. Ипак, ти приходи нису велики, а неретко су мали акционари били и на губитку. То је инспирисало предузетнике да понуде и могућност куповине стана на квадрат, што би донело већу зараду од познатих начина штедње и улагања. "Идеја је да се мобилишу мањи износи вишкова новца код грађана који не желе да га троше, или да га ороче по нестимулативним каматама, већ да остваре некакву зараду", објаснио је идеју први саговорник данашњег Магазина, Душан Узелац, аутор пројекта „Инвестирам квадрат“.

Врдник је домаћин дводневног Конгреса руралног туризма Војводине, који су организовале Туристичка организација и Центар за рурални развој Војводине. Разговара се о кључним аспектима руралног туризма, начинима да се унапреди пословање али и промоцију овог сегмента туризма. О потенцијалима руралног туризма у северној покрајини више ће нам рећи директорка ТО Војводине Наташа Павловић.

У Београду је у току Пупин Форум 2024 "Унапређење српско-америчког парнтерста у свету који се мења". У најави скупа наведено је да ће кључна реч форума бити ревитализација, а циљ да се обнове и продубе историјски добри односи две земље, на бази сарадње, поверења и парнерства које су два народа гајили у прошлости. Наводи се и да су политичка и економска стабилност кључни за јачање односа две земље и америлчких инвестиција у Србију, понајпре у растућу стартап економију. Порука је и да је Србија водећи партнер Сједињених Држава у региону. Тим поводом, за Магазин говори извршни директор Пупин Форума Вук Велебит.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије